Het Severijn-orgel te Cuijk

                
              

HOME
HISTORIE
DISPOSITIE
GALERIE
ARCHIEF
DISCOGRAFIE
CONTACT

 

 

HOLLAND BAROQUE MEETS DOROTHEE MIELDS

bij “Muziek in de Martinus”

Donderdag 14 februari, 20.15 uur, St. Martinuskerk Cuijk

Entreeprijs: € 22,60.

 

Let op Valentijnsactie: neem uw geliefde mee voor half geld!!!
Klik daarvoor hier voor verdere informatie.

Kaartverkoop aan de kerk, maar vooraf via de website van Schouwburg Cuijk

 

Bekijk hier bijbehorende video.

 

Een bijzondere ontmoeting die leidt tot een schilderachtig 17e-eeuws muzikaal programma over de liefde in al haar verschijningsvormen. Te gast zijn stersopraan Dorothee Mields en de Italiaan Marco Ambrosini (nyckelharpa).

Door de eeuwen heen is de liefde een onuitputtelijke muzikale inspiratiebron. Of het nu in kapellen, kroegen of kastelen gespeeld werd, opera, schunnig liedje, mis of motet; liefde voerde altijd de boventoon.

De Duitse sopraan Dorothee Mields is een toonaangevend vertolker van muziek uit de 17e eeuw. Zij is geliefd om haar unieke stemgeluid en ontroerende interpretaties.

De Italiaan Marco Ambrosini bespeelt de nyckelharpa, een strijkinstrument met toetsen en resonantiesnaren, dat vooral in de Zweedse volksmuziek gebruikt wordt. Ambrosini is, naast improvisator, als een vis in het water in barokmuziek. Deze veelzijdige musicus met zijn vederlichte toon en schilderachtige improvisaties is de uitgelezen muzikale danspartner van de betoverende sopraan Dorothee Mields.

Griekse filosofen zoals Plato en Socrates beschreven al verschillende verschijningsvormen van liefde. Liefde tussen ouders en kind, liefde tussen partners, vriendschappen, eigen liefde en universele liefde. Vanuit dat gegeven is Holland Baroque de bibliotheken in gedoken, wat een schat aan repertoire opleverde.  Karitas (vriendschap) volgens Hildegard von Bingen, Mad-songs volgens Purcell, All is fair in Love and War (Shakespeare) volgens Biber en Bertali, Einsamkeit volgens Krieger. Het programma bevat veel minder bekend repertoire, met soms een uitstapje naar nóg vroegere muziek, maar ook een tijdloos popnummer van Cohen. De liefde wordt in al haar vormen bezongen.

SOLISTEN
Dorothee Mields sopraan
Marco Ambrosini nyckelharpa

Website Holland Baroque: www.hollandbaroque.com
Over Dorothee Mields: www.wikipedia/dorothee-mields
Website Marco Abbrosini: www.marcoambrosini.eu
Wikipedia over de nyckelharpa: www.wikipedia.org/nyckelharpa

Website Severijn-orgel: www.Severijn-orgel.nl